Monday, 22 June 2009

HAPPY FATHER'S DAY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ASSALAMUALAIKUM
selamat hari bapa diucapkan kepade semua bapa didunia... terutama sekali MY PAPA... utuk papa tersayang orang wish happy father's day ......
  1. bile bercakap tentang bapa... banyak pengorbanan bapa ni sebenarnya...
  • first sekali... org yang kita panggil bapak, ayah, papa, abah, baba, abuya, walid dan ber macam lagi... tulah yang selau menjadi penyelesai masaalah kita.
  • tak tau lah org lain... tp klu saya, papa saya mesti tolong settlekan semua masalah saye... cam saye kene tangkap cabut dari hostel. warden telefon rumah, papa saye tolong coverkan cakap saye ade kat rumah....
  • ade mase tu, handphone saye kene rampas, ayah cover lagi cakap kat warden die yang suruh saye bawak handphone tu.
  • akhirnye, sy menyedari yang saye xde bakat dalam buat jahat. hehehehe=p

2. bile bercakap tentang ayah... teringat usaha ayah dalam memnuhi keperluan kita..

  • ade mase tu.. nak sangat handphone... ayah x bagi... tapi die cube jugak usahakan nak dapatkan handphone tu.. last kakak beli handphone baru... dapat jugak lah handphone kakak.... sedih gak bile ingat... isk...isk...isk =(
  • bile time duit sawit keluar confirm cepat jek habis... ntah papa sendiri dapat ke x simpan untuk diri die sebab dah habiskan untuk saye....

3. bile bercakap tentang abah... teringat bile die marah kat kite sebenarnye die sayang sangat kat kite.....

  • pernah sekali tu... saye balik lambat sangat... syok dapat basikal baru, main tak ingat dunia sampai ke maghrib...
  • balik jek papa dah tunggu dengan surat khabar gulung-gulung sampai tebal sebab nak gune buat tibai anak die yang sorg ni...
  • mama pon surrender jek nak tolong..
  • kakak plak buat muke.. naseb ko lah adik oi...sape suruh wat hal...
  • tapi time tu xdelah marah kat papa pon tapi takut tahap dewe petale langet ketujuh adelah...
  • tapi bile dah besar ni... ayah dah tak main pukul lagi dah.. ayah main psikologi ek..
  • fuh tu lagi mendera diri dari segi mentaliti tu.....

tu lah sesiape yang ade masalah dengan bapa die.. buat-buatlah bertaubat... mengalahlah sikit.. ape pon salah die... die tetap seorang bape.... jadilah anak yang soleh selagi boleh .....

nasihat ni bukan sekadar cakap tax serupe bikin dari saye.. tapi ini juge peringatan buat saye...

sekian wassalam...

No comments: