Tuesday, 8 March 2011

Phd orang kite.

assalamualaikum

yes bebeh. hari ni memang terbaik. terbaik dari segi ape. itu tak perlu diambil peduli. nak dijadikan cerite. hari ini ialah hari yang. hari yang. hari yang sangat isnin. haha. tak paham? tak ape bukan semue orang boleh paham lawak phd ini. okay habes.

bru beberapa ketika yang lalu. saye menaip status di fesbuk berbunyi begini 'you're hot, i'm not. so what. ade aku susahkan kau' ye. saye tulis begitu. kenape? haa. mari kite bincangkan. hadoii. aku tak paham bala ape yang menimpa manusia zaman 2011 ni. tak boleh tgk orang lebih. bile orang ni lebih sikit dy pon nak lebih sikit jugak. bile orang ni lebih banyak dy nak lebih lagi banyak. bile org tu kurang. dy x reti reti pulak nak kurang same dgn orang tu. lumrah manusie tak reti bersyukur. saye bukan cakap orang ajela saye pon lebih kurang tolak tambah macam tu jugak so. kat sini saye rase macam wajib pulak nak sentiase beringat. tuhan bagi rezeki kan lain lain. yang sebok nak pi ikot rezeki orang buat ape. dah serupe kucing dekat kafe nuh. mane orang campak tulang situlah dok pi serbu ramairamai. bukan ape. memang elok kalau mencontohi. tapi kalau sampai terdetik dalam hati ade rase hasad dengki. tak best lah. bru masuk degree da ade phd. alah kos penuh hasad dengki tuh. ramai btol orang dapat anugerah dekan course tu.
terus terang cakap. yang menulis ni pon banyak jek phd dekat orang lain. tapi kadangkadang kite tersedar. betol tak. jadi bile dah tersedar tu. bantu la orang lain untuk sedar jugak. ape salah tolong menolong. so kesimpulanye. buangla phd anda itu. kalau susah sangat nak buang semue. buang sikitsikit pon okay. asal bende tu makin kurang dari jadi makin banyak. kalau rase hasad dengki tu dah membuakbuak naik sampai hujung kepale. cube g tampar kucing name 'slow' tu ke. atau g nganga bawah mesin R.O water tu minum air pepuas. atau gune care saye. bukak loker sendiri. cube tgk harte bende korang yang memang hak milik korang tu. then pikey. ape yang korg perlukan ade ke x. kalau sumer cukop. cbe tgk pulak hasil keje korang. memuaskan hati ke x. kalau tak cube blaja care untuk improved. ape gune ade skandal dengan abang google. bile da abes buat sumer tu. one last thing is try bersyukur dan pikey orang yang tak ade tu macam mane. macam mane diorg jalani idup diorg. budakbudak dekat kb mall tu tak ade taw tak ape yang korang ade skang ni. so kesimpulanye. kesimpulan lagi. asyik tersimpul jek keje. haa. pape jela. ceckop lah jeles sane jeles sini. copycat sane copycat sini. tak puas hati sane tak puas hati sini. cube hidup tu untuk diri sendiri. jgn hidup untuk orang lain. kalau diri sendiri senang ati ape orang lain pikey biaq pi depa lah weh. dan ini adelah renungan untuk saye dan seiape yang bace taip-taipan melalut saye ni. sekian :)



alamak. kantoi penah pikey ini macam satu mase dulu. haha. dulu taw dulu.


kalau hati saket. sile cari care sendiri nak buang saket tu. tak payah dok kacau sane sini.








footnote: pemilik blog ini rase. kalau nak backstab orang tu boley gune care bijak sikit tak. hadoii.