Saturday, 14 May 2011

bile hati dah gatai

salam semua.

mama. mama. saya mahu kahwin. kahwin dengan sapa. dengan sapa saja. mama. mama. saya mahu kahwin. kahwin orang kota bharu, muka hensem mata kuyu. macam korea. haha. haa terus terang cakap umoq cheq dah doploh tahun. muka cheq. x brapa nak mempersonakan. perangai cheq. kucing duduk lagi sopan. personaliti cheq. haa yg ni cheq bley banggakan. macam mane nak cakap ek. hurm. hurm. xpela. puas pikey xde pe jugak nak dibanggekan. well. ~~bukan telage. aku baru bace satu entri terbaik pasal umoq seswai nak kahwin. bile aku cakap nak kahwin dekat kawansahabatteman aku, diorang mesti pikey 'haa nak kahwin da? ade jugak nak kat dy' eh silap silap. ingat nak buat tulisan ade garis tu. tp knape dekat blog aku xde plak. okay. never mind. lupekan tu. x perlu emo. sambung. kawankawan aku mesti pikey 'haa kahwin da? kan mude lagi bru 20.' tula. persepsi orang sekarang. tapi aku x deny dulu pon aku pikey gitu gak. sekarang mungkin pendapat dah berubah. sebab aku rase kalau hati dah gatai. sile kahwin. segere. jangan dibiarkan bende x elok yang orang rase geli muntah hijau bile tengok makin banyak jadi. euuwh seriusly. ingat orang suke ke tgk orang dok wat bebende ntah ape2 tu. kalau korang yang pro xpe jugak. haish. bile kahwin tu kalau mude lagi. pade aku korang masih boleh rancang hidup betolbetol. like seriusly. klu kahwin usie dah lanjut, sumer nak kene rush. nak ade anak. kene rush. nak beli rumah. kene rush. nak buat komitmen pon kene rush. bile kahwin awal. nak ade anak, bley plan slow, slow brape orang. umor brape baru nak ade anak. boleh bli rumah slow slow. carik rumah yang elok dan menepati citerase. bile pasal komitmen pulak. lelaki dengan perempuan boleh belajar dari pengalaman. haa hidup nampak teratur and kemas. ade yang cakap kahwin awal x puas enjoy. sape kate x boley enjoy. mungkin x same dengan orang yang single tapi still boley enjoy. in fact, yang dah kahwin punye enjoy mungkin lebih baik dari yang single punye enjoy. so pade sape yang ade calon. kalau rase bersedia. just pull the trigger atau kate orang melayu kite. teruskan jek niat itu. kalau belum bersedia. tapi sayang. mintak tolong. mintak tolong jage maruah gadis itu. jangan direndahkan harge diri diorg tanpe diorg sedar. kesian. letak rase sayang anda tu bersebelahan dengan rase kasihan anda. sekian.





alolololo shuweetnyeww.





footnote: pijun sulman dalam mode gatai agaknye haha.

4 comments:

epadzz zainal said...

aku nak kawen lah jugak..
membine lah entry ko yg nih.
tak macam sampah dah...
haha

faizunnisaqsulman said...

hahahaha. sampah sampah jugak. aku rse terpanggil.. haha

Azira Hafiza said...

kalau kau kawen nanti tak ajak aku. putus sahabat 3 hari. hahaha

faizunnisaqsulman said...

zigha: haha ko antare org pertame dlm list. tu aku sure bebeh haha